Şimdiye kadar farklı mesaj türleri oluşturarak, mesajlar arasında bağlantılar ve kurallar oluşturarak botunuza neyi, ne zaman ve nasıl söyleyeceğinizi öğrendiniz. Bu oturumda, botlarda toplanan bilgilerin belgeleri otomatikleştirmek için nasıl kullanılabileceğini öğreneceğiz.
Belgeleri otomatikleştirmenin ne anlama geldiğine dair halihazırda bir fikre sahip olabilirsiniz. Yine de her ihtimale karşı belge otomasyonu, belgelere otomatik olarak bilgi girme ve metin, tablo veya eklerin bir belgede nasıl görünmesi veya görüntülenmesi gerektiğine ilişkin kurallar belirleme sürecini ifade eder. Böylelikle, basit idari formlardan karmaşık yasal sözleşmelere kadar bir dizi belgeyi hızlı ve kolay bir şekilde otomatikleştirmek için Josef’i kullanabilirsiniz.
Belge mesajları oluşturma
Belgelerinizi otomatikleştirmenin ilk adımı, bir belge mesajı oluşturmak ve botunuza bir belge yüklemektir.
Word editörü
Belgenizi yükledikten sonra, otomatikleştirmeye başlayabilirsiniz. Josef’te, Word editörünü kullanarak belgeleri otomatik hale getiriyoruz. Word editöründe, kullanıcının önceki sorulara verdiği yanıtları belgeye ekleyebilir ve belgenin farklı bölümlerinde geçerli olan kuralları uygulayabiliriz.
Word editöründe bir belgeyi nasıl otomatikleştireceğinizi öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Öğrendiğiniz becerileri uygulayın
Belgeleri otomatikleştirmek, Josef’in en sık kullanılan işlevlerden biridir. Haklı olarak, belgeleri otomatikleştirmek size çok zaman kazandırabilir. Bu sebeple, şimdi de belge otomatikleştirme becerilerinizi çalıştırın!
Bir sonraki oturuma geçmeden önce aşağıdaki görevleri tamamlayın:
Belge türünde bir mesaj oluşturun.
Mesaja bir belge yükleyin.
Word editörde belgenize en az 2 değişken ekleyin.
Word editörde belgenize en az 1 kural uygulayın.
Botunuzu test edin ve sonuçları görüntülemek için belgeyi indirin!