8 dakikada tamamlanması beklenir.
Artık yaptığınız işi geliştirmek için fikirlerle dolduğunuza göre Josef üzerinde geliştirmek için uygun olanını nasıl seçersiniz? Binlerce bot gördükten sonra, hangi otomasyon fikrinin işe yarayıp yaramayacağını belirlemek için basit bir taslak geliştirdik. Fikriniz,
Basit göreceli bir kavramdır. Şimdi basit görünen bir şey, daha derine indiğinizde karmaşıklaşabilir. Ya da şu an karmaşık görünen bir şey, daha fazla deneyim ışığında basitleşir. Sonrasında sükse yapmak için şimdi ağırdan alın.
Otomasyona uygun hale getirmek için otomatikleştirdiğiniz işle yeterince sık karşılaşıldığından emin olun. Botunuzun değerinden azami şekilde faydalanmak için yüksek hacimli görevleri seçin.
Görev/süreç, aynı değişkenleri ve bilgileri tekrar tekrar kullanıyor mu? Kapsamı sınırlı mı?
Sofistike ya da karmaşık olmasa bile süreç, yaptığınız işin temel bir parçası mı? Girdi harika bir örnektir! Sık ve tekrarlıdır, aynı zamanda çok da önemlidir.
Son kullanıcıyı dikkate alan bir şey oluşturduğunuzdan emin olun. Çözümünüz son kullanıcının istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek mi?
Hangi sorunu çözmek istediğinizi artık biliyorsunuz. Josef’i kullanmaya hazırsanız, görelim sizi! Ancak hâlâ kafanızda sorular varsa; prototiplendirme, bu soruların yanıtlarını bulmaya başlamak için harika bir yöntemdir.
Genel hatlarıyla çözüm taslağı hazırlamak, erken geri bildirim almak ve ardından bu işlemleri yinelemek; harika dijital ürünler oluşturmaya başlamanın verimli ve etkili bir yoludur. Başka bir deyişle, fikrinizi test etmek için hızlı ve basit bir şey yaratın!
Prototip oluşturmaya başlamak için bir kağıdı üçe bölün ve aşağıdaki üç soruyu yanıtlandırın:
Bu soruları yanıtladıktan sonra potansiyel bir son kullanıcı bulun ve onlara yanıtlarınızı gösterin. Onlara şu iki soruyu sorun:
Neyini beğendiniz? Daha iyisi olabilir mi?
Geri bildirimlerine göre yineleyin. Gerekirse, tekrar tekrar yineleyin!
Şimdi, 2. Modülden önce yapmanız gerekenleri öğrenmek için Sertifikasyon Çalışmasına geçin.