İletişim Araçları | Legbis

Karmaşık legal bilgileri etkili ve ilgi çekici yollarla nasıl sunabiliriz?

Hem stratejik (düzenlemelere uymak ve yasal çıkarları korumak için) hem de kullanıcı dostu (kişinin karmaşık bilgilerle etkileşimini, bunu anlamalarını ve hukuk sistemiyle olan genel deneyimlerini geliştirmek için) hangi yeni iletişim tarzlarının olabileceğine odaklanıyoruz.

İletişim Tasarımı Nedir?

İletişim Tasarımı, bir kullanıcıya ileti iletmek için renk, metin, kompozisyon ve diğer öğelerin kullanılmasıdır.  Görsel tasarım ve grafik tasarım, iletişim tasarımının alt kümeleridir - bilgileri iletmek için görsellerin nasıl kullanılacağına odaklanırlar.

Diğer iletişim tasarımı türleri görsel öğelerin ötesine geçebilir - görüş ötesi duyular getirerek, bir mesaj iletmek için daha içsel yollar (ses, hareket, titreşim, koku...) kullanarak.  Ancak burada, öncelikle hedef kitlemize bilgi ve duygu aktarmak için görsel öğeleri nasıl kullandığımıza bakacağız.

Hukuk dünyasında, karmaşık bilgileri iletmek için genellikle tasarımı kullanırız.  İki ana karmaşık iletişim tasarımı türü görebiliriz: kullanıcımızın karmaşık bilgileri daha iyi anlamasına yardımcı olmak ve kullanıcımızın kendisi için daha iyi kararlar vermesine yardımcı olmak.

Legal materyallerden oluşan bir iletişim tasarım sürecine başlıyorsanız, ne tür karmaşık bir iletişim tasarım kampında olduğunuzu düşünmeye değer.  İki farklı tür için kullanılacak farklı tasarım desenleri ve öğeleri vardır.

İkinci iletişim türü için - Daha iyi karar verme kararı, kullanıcınız için süreci teşvik etmeyi hedeflemelisiniz. İdeal olarak, tasarımınız kullanıcıya bir şekilde hukuk sistemine girdiğinde, sistemin kurallarının ne olduğunu ve onun için nasıl uygulandığını anlamasına yardımcı olacaktır.  Bunu etkili bir şekilde yaparsanız, kuralları kendi yaşam durumuna uygulayabilecek ve sistemde nasıl gezineceğine dair bir karar verebilecektir. İyi bir legal iletişim tasarımı, kullanıcınızı yasal bir süreçte ilerlerken daha akıllı ve stratejik olmaya teşvik edecektir.

İlkeler

Bir iletişim tasarımcısının uyması gereken temel ilke, hizmette olmaktır.  Tasarım sürecindeki tüm seçenekleriniz iki şeyin hizmetinde olmalıdır:

1. İçeriğin Kendisini Takip

2. Hedef Kullanıcının ihtiyaçlarına hizmet etmek

Bunlar, tasarım yaparken kendi içgüdüleriniz, becerileriniz ve zevkinizle dengelemeniz gereken birincil kılavuzlarınız olmalıdır.

Görselinizi bir araya getiriyorsanız, yaratıcı ve ilham verici olun.  Klişelerden ve popüler şablonlardan kaçınan kendi farklı sesinizi bulmaya çalışın, böylece tasarımınız hedef kullanıcılarınızla etkileşim kurmak için daha güçlü bir güce sahip olacaktır.

Herhangi bir görseli bir araya getirirken bilmeniz gereken bazı evrensel tasarım ilkeleri vardır.  Bunları içselleştirmeye çalışın ve bir görüntüyü birleştirirken, belge oluştururken veya başka bir görsel iletişim tasarlarken.

İyi görsel tasarım için bu temel ilkelerden bazıları şunlardır:

• Daha Fazla Beyaz Alan — her zaman daha fazla beyaz alan — gözün nefes almasını sağlar

• Boyut, kalın/italik, renk veya stil farklılıklarını kullanarak bir bilgi hiyerarşisi oluşturun

• En fazla iki yazı tipi — bir belgede ikiden fazla farklı yazı tipi kullanmayın — bir tane kullanmak genellikle tercih edilebilir

• Rengi idareli, dikkatli, kasıtlı olarak kullanın ve seçtiğiniz renkle çağırabileceğiniz kültürel ve duygusal tetikleyicileri bilin

• Anahtar noktayı güçlendirmeye devam etmek için pay ekleyin

• Kompozisyonunuzu temiz ve hoş hale getirmek için bir ızgara kullanın - nesnelerin ve türün mümkün olduğunca hizalı olduğundan emin olun

• Sol üst köşeden aşağıya doğru oluşturun - en önemli şeyler yukarıda ve ardından kullanıcının doğal göz akışını takip ederek devam edin.

Temel tasarım ilkelerinin tamamlayıcı bir listesi:

Temel Tasarım Yasakları

• Comic Sans'ı asla kullanmayın

• Birden fazla yazı tipi kullanıyorsanı yoğun bir şekilde zıt olmalıdırlar

• Küçük yazı tipi boyutundan kaçının - gövde kopyası için 12pt-16pt aralığında kalmaya çalışın

• Önemli şeyler için  CAPS lerden kaçının - birkaç kelimeden sonra okunamaz.

• Çok fazla bolddan kaçının, sadece en önemli bilgi parçaları için çok dikkatli kullanın

• Hatlarınızı çok uzun veya çok kısa yapmayın - ideal olarak boşlukları sayarak satır başına 50-70 karakter.

• Yazıyı açıkça görünür hale getirmek için yazının altına bir arka plan solması veya görüntünün üzerine saydam bir katman koymadan bir görüntüye yazmayın

• Görüntülerin ve diğer görsellerin içeriğe işaret ediyor olmasını sağlayın.

Tasarımınızı yaptıktan sonra, bazı önemli görsel tasarım ilkelerine uyduğundan emin olmak için kısa bir Görsel Tasarım Kontrol Listesi'nden geçebilirsiniz:

Görsel Tasarım Denetim Listesi

1. En az neyin en önemli olduğu konusunda net bir hiyerarşi yaptınız mı?

2. Bu tasarım, hedef kullanıcınızın ilgilendiği hedefe ulaşmasına yardımcı oluyor mu?

3. Görselin bu formu kullanıcınızın bağlamı ve ortamına uyacak mı?

4. Önemli ilişkileri - ister adımlar, karşıtlıklar, ister karşılaştırmalar olsun - kullanıcıya açıkça söylemek için vurguladınız mı?

5. Elementleri hizaladınız mı, açık bir çizgi veya ızgara boyunca dizdiniz mi?

6. Kullanıcınızın gözlerini beyaz boşlukla kırdınız mı?

İletişim Tasarım Süreci

Tasarım çalışmanızda, kullanıcınız için farklı deneyimler ve tepkiler oluşturmak için aşağıdaki vektörleri oynayabileceğiniz kaldıraçlar olarak düşünün.

Bir tasarım oluşturduktan sonra, bu vektörler boyunca yerleştirmeye çalışın ve olmasını istediğiniz konumda olup olmadığına bakın.  Bunlar, yaptığınız tasarım türü için doğru yerde olup olmadığınızı görmek için bir kontrol listesi olarak kullanılabilir.  Çoğu zaman, spektrumun sağ tarafında olmak istersiniz — ancak bazen solda olmanız gerekebilir veya isteyebilirsiniz.

Hedef kitleniz ve içeriğiniz için neyin uygun olduğunu ve tasarım seçimlerinizin onların ihtiyaçlarına uygun olduğunu bilmeniz için tasarımınızla net olun.

Görsel tasarım süreciniz sırasında verilecek önemli kararlardan biri, içeriğinizin hangi formda görselleştirilmesi gerektiğidir. Birçok seçeneğiniz vardır, ancak genellikle içeriğiniz sizi en uygun görsel olarak belirli bir görsel türüne yönlendirecektir. Karmaşık iletişim tasarım formları için bazı seçenekler şunlardır:

 

Görsel oluşturma araçları

     

Transcend® Çeviriler. Çeviriler indirmek ve  her türlü iş için kullanmak için Simgeler vardır.

İsim Projesinde yasal temalı simgelerden oluşan bir koleksiyon oluşturmaya başladık...

Unsplash'ta kullanımı ücretsiz. Fotoğrafları web sayfanıza, uygulamanıza, sunumunuza veya başka bir şekilde entegre etmeniz gerekiyorsa…

Ekranlarınızla gerçek görünümlü telefon / bilgisayar fotoğrafları yapın. MockUPhone, uygulama ekranlarınızın güzel fotoğraflarının …

Bu şablonla müşteri yolculuklarını haritala. Christophe Talec, müşterilerini haritalamak için Prezi'de herkese açık ve yeniden kullanılabilir bir şablon yaptı...

Pexels'i ücretsiz stok fotoğraflar için kullanın. Oluşturduğunuz yeni ürün veya iletişim için fotoğraflara ve diğer görüntülere ihtiyacınızsa.

Google Design'dan simgeler. Google Design'ın önemli simgeleri, görsel tasarımlarınızda kullanımı ücretsiz standartlaştırılmış simgelerdir…

Daha İyi Değerlendirmeden Veri Seçeneklerini Görselleştirin. Mükemmel site Better Evaluation, muazzam bir veri görselleştirme araçları ve tavsiyesi koleksiyonuna sahiptir.

Wordle: Güzel Kelime Bulutları Oluşturun. Wordle, Güzel Kelime Bulutları yapmak için bir araçtır.  Analiz etmek için kullanabilirsiniz ...

Fontello: simge fontları. Fontello - simge fontları oluşturucu simgelerle özel yazı tipleri oluşturmak için bir araçtır.

InDesign ve Acrobat ile Doldurulabilir PDF Formları Oluşturma. Herkese dağıtmak için bir form oluşturmak istiyorsanız, kullanıcıların ...

Acrobat Pro ile etkileşimli PDF formları nasıl oluşturulur. Adobe kullanarak etkileşimli PDF formları oluşturma hakkında bir öğretici sunar..

Visiohere ile excel.  Akış çizelgesi diyagramı otomatikleştirin. Michael Angeles'tan Excel veritabanlarının nasıl kullanılacağını açıklayan çok eğitici bir parça ...

infogr.am: infographics oluşturun. Verilerinizi görselleştirmek için tarayıcı tabanlı bir araç.

Easel.ly kolay şablonlu infografikler ve grafikler oluşturmanız için çevrimiçi bir araçtır ...

Canva - tarayıcınızda kolayca grafik tasarımları oluşturun.

Web renkleri ve paletler için Color-Hex sayfası. Color Hex, iyi renkler ve paletler bulmak için özellikle zengin bir sitedir.

LibreOffice.  Ücretsiz Ofis Süiti.

XMind: diyagram oluşturma ve haritalama için yazılım.

Dia yapılandırılmış diyagramlar çizer. Dia yazılımı popüler ...

Görsel hikayeler oluşturmak için Amazon Storyteller. Amazon Storyteller, hızlı bir şekilde grafik oluşturmak isteyen herkes için harika bir kaynaktır.

Grafikler ve haritalar yapmak için datawrapper. Datawrapper, bir Alman eğitim kurumundan gazete için başlatılan açık kaynaklı bir projedir.

Piktochart ile kendi infografiklerinizi kolayca oluşturmak için çevrimiçi, ücretli bir araçtır.

İnfografik Yapmak için Bir Başlangıç Kılavuzu.  Rachel Banning-Lover'dan The Guardian'da özellikle STK'lar ve ...

Adobe'nin Blogunda Jim Babbage'den Illustrator ve Muse makalesi ile Statik ve etkileşimli İnfografikler Oluşturma.

Kalem Projesi: Açık kaynaklı diyagram oluşturma ve wireframing Kalem Projesi, tüm işletim sistemleri için hızlı bir şekilde ...

Gliffy: diyagramlar oluşturmak için çevrimiçi araç. Gliffy diyagramlar, organizasyon grafikleri oluşturmanıza izin veren bir yazılım parçası ...

Draw.io diyagramlar, tablolar, haritalar ve diğer işlem görselleri oluşturmak için ücretsiz bir çevrimiçi hizmettir.

Periyodik Görselleştirme Yöntemleri Tablosu. Ralph Lengler & Martin J. Eppler www.visual-literacy.org  ...

Avukatlar için Görselleştirme. Hukukçular için  görselleştirme sayfası…

PowerPoint'te İnfografik oluşturmayı öğretmek için…

D3 ile Etkileşimli Görseller Yap.  Veri kümelerinden etkileşimli görselleştirmeler yapmanın bir yoludur, çevrimiçi olarak görüntüleyebilirsiniz…

Bilgileri Görselleştirme: İyi Diyagram örnekleri. Bilgisayarınıza kaydetmeniz gereken 21 çok önemli diyagram.

Excel'de Etkileşimli Akış Çizelgesi Yapma. Etkileşimli Akış Çizelgesi Öğreticisi – FlowBreeze Yardımı.

Etkileşimli görselleştirmeler yapın: | Graphviz – Grafik Görselleştirme Yazılımı. Graphviz açık kaynaklı grafik görselleştirme yazılımıdır.

Icons yapmayı öğrenin. İsim Projesi tarafından öğretilen Skillshare'den beş bölümlü ücretsiz bir öğretici

Ücretsiz simgeler, vektörler ve piktogramlar. Bu web sitesi, harika ücretsiz simgeler, semboller, vektörler ve piktogram örnekleriyle doludur...

Visualizing.org: Karmaşık görselleştiren insanlardan oluşan bir topluluğu bir araya getiren bir site…