Tasarım Mekaniği | Legbis

'İyi' hukuki tasarımlar nelerdir ve daha fazlasını nasıl yapabiliriz?

Bu bölümde kaliteli tasarım çalışmalarının mekaniğini sunuyorum. Bu, başarılı tasarımlar yapmak için kullanabileceğiniz araçları, içgörüleri, çerçeveleri, kalıpları ve ilkeleri içerir. Bu koleksiyon, Hukuk Tasarım Laboratuvarı'nda öğrendiklerimizden ödünç alarak yüksek kaliteli yeni şeyler oluşturmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Tasarım çalışmalarınıza hızlı bir başlangıç yapmak için Tasarım Mekaniği'ne kullanma

'Tasarım Mekaniği', belirli bir etki alanındaki içgörüleri, araştırmaları, araçları ve kalıpları bir araya getirmek için oluşturduğum bir terimdir. Bunlar, daha iyi sonuçlar elde etmek için bir tasarım sürecine girebilecek bileşenlerdir.

Amacınız yeni ürün ve hizmetleri hayata geçirmekse, tasarım mekaniği hakkında düşünmeniz gerekir. Tasarım süreci (bkz. Tasarım Süreci) ve tasarım bakışaçısı (bkz.  Tasarım Bakışaçısı) harika fikirleri bulmanıza ve test etmenize yardımcı olabilir.

Tasarım mekaniği bu işi hızlandırarak daha iyi tasarımlara daha hızlı sahip olmanızı sağlar. Başkalarının çabalarından ders alırsınız ve çalışmanızı zaten başarılı olduğu ıspatlanan yerleşik ilkeler, içgörüler ve kalıplarla hızlandırırsınız.

Tasarım mekaniği değerlidir, çünkü zaten zorluklarla mücadele eden kollektif fikirden yararlanır. Süreç ve bakışaçısının aksine, belirli bir etki alanında daha spesifiktirler. Hukukta tasarım ve ilgili alanlarla zaten denemeler yapan diğer kişilerden öğrenerek, bulgularına (ve başarısızlıklarına) dayanarak kendi çalışmanıza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bu bilinçle, hukukta tasarım çalışmaları yaparken son yıllarda öğrendiğim içgörüleri, kalıpları ve bulguları sunmak için bu bölümü kullanıyorum. Sadece tasarım adımlarını nasıl izleyeceğinizi değil, kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını karşılayacak iyi ürün ve hizmetlerin nasıl yapılacağını göstermek için materyal küratörlüğü yaptım. Buraya periyodik olarak daha fazla mekanik ekleyeceğim.

Burada sunulan Yasal Tasarım mekaniği şunlardır:

  • "İyi" Tasarım İlkeleri. Bunlar, şu anda sunduklarını gözden geçirmek ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacak yeni ürünler ve hizmetler oluşturmak için kullanılacak 6 ana ilkedir.
  • Hukuki Hizmetler için Kullanıcı Gereksinimleri ve Kullanıcı Dostu Hukuki Tasarımlar Hakkında Temel Bilgiler. Bunlar, sıradan vatandaşın hukukla nasıl ilişki kurduğuna ve etkileşimde bulunmak için ve kullanmak istedikleri hizmetlerin nasıl yapılmasına gerektiğine dair içgörüleri içerir.
  • Hukukta Kullanıcı Tipolojisi, (önceki mekanik kategorisinin aksine), çeşitli insanların hukuki görevler ve ürünlerle etkileşime girme yollarındaki temel farklılıkları ortaya çıkarır. Bu farklılıklar, ürün ve hizmetlerin farklı türde insanlar için işe yaramasını sağlamak için çeşitli destek türlerini ortaya koymaktadır.
  • Testlerimizin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmet türlerini ortaya koyan Yeni Nesil Hukukta Tasarım Tipolojisi.
  • Çevrimiçi hukuki yardımın en iyi şekilde nasıl sağlandığını gösteren dijital hukuk hizmetleri için iyi arayüzler.

Gelecekte daha fazla tasarım mekaniği ekleyeceğim. Gelecek bölümler şunları içerir:

  • Tasarım öğeleri ve ürün türlerinden oluşan kalıplar kitaplığı
  • Gelecekteki çalışmalara ilham kaynağı olabilecek yeni nesil ürünlere ve arayüzlere örnekler
  • Bu mekaniklerin başarılı tasarımlar oluşturmak için nasıl kullanıldığına dair vaka çalışmaları